Jadłospis




PONIEDZIAŁEK 04.12.2017

I śniadanie: Chleb Graham z pastą porowo - serowo - jajeczną. Chleb Graham z masłem, ser żółty, pomidor, szynka drobiowa, sałata, cebulka. Kawa zbożowa na mleku 200ml. ½ jabłka
II śniadanie: Pucharek witaminek (1/4 mandarynka 1/4 banana 1/4 gruszki). Ciasteczko owsiane. Napar z herbaty owocowej 200ml.
Obiad: Zupa Krem brokułowy na wywarze mięsno -warzywnym z lanymi kluskami, dokwaszany cytryną z dodatkiem natki pietruszki i kopru, zabielana śmietaną 200ml.  Kotlet miesno - ryżowy w sosie pomidorowym. Ziemniaki z koperkiem. Surówka z kiszonej kapusty, jabłka, rzodkiewki, cebuli. Z kapusty białej, marchwi, papryki, pomidora, ogórka zielonego, ogórka kiszonego, jogurtu naturalnego. Kompot wieloowocowy 200ml.

WTOREK 05.12.2017

I śniadanie:. : Chleb 7-zbóż z pasztetem z soczewicy, ogórek kiszony. Chleb 7-zbóż z masłem, ser żółty, rzodkiewka, ogórek zielony, jajo, sałata, cebulka zielona. Kakao na mleku 200ml.
II śniadanie: Deser cytrynowy z truskawkami. Paluch kukurydziany. Napar z herbaty owocowej 200ml
Obiad: Zupa Krupnik na wywarze mięsno –warzywnym z kaszą jaglaną, natką pietruszki i kopru 200ml. Gulasz wieprzowo -wołowy, kluski śląskie. Zestaw surówek. Buraki na ciepło. Z kapusty białej, ogórka zielonego, ogórka kiszonego, papryki, jabłka, pora, pestki słonecznika, jogurtu naturalnego. Kompot owocowy 200ml. Owoc…………………………….


ŚRODA 06.12.2017

I śniadanie: Chleb Graham z pastą z makreli wędzonej . Chleb Graham z masłem , ser żółty, jajo, pomidor, sałata, cebulka zielona. Kawa zbożowa na mleku 200ml.
II śniadanie: Marchew tarta z jabłkiem, cytryną i jogurtem naturalnym. 1/3 Rogala maślanego. Napar z herbaty owocowej 200ml.
Obiad: Zupa Kapuśniak z kiszonej i białej kapusty na wywarze mięsno – warzywnym z pomidorami, kiełbasą i ziemniakami, natką pietruszki i kopru 200ml. Racuchy drożdżowe z gruszką, posypane cukrem pudrem. Winogron. Kompot wieloowocowy 200ml.

CZWARTEK 07.12.2017

I śniadanie: 1/3 Rogala maslanego z serkiem waniliowym. Graham z masłem szynką, ogórkiem zielonym, papryką, sałatą, cebulką zieloną. Herbata z cytryną 200ml.
II śniadanie Deser malinowy na bazie mleka. Andruty. Sok jabłkowy 100% 100ml.
Obiad: Zupa Pomidorowa na wywarze mięsno – warzywnym z ryżem, natka pietruszki i kopru, zabielana śmietaną 200ml. Filet z Ryby Miruna w cieście naleśnikowym . Ziemniaki z koperkiem. Surówka z ogórka kiszonego, jabłka, marchwi, cebuli, jogurt naturalnego. Kompot wieloowocowy 200ml.

PIĄTEK 08.12.2017

I śniadanie: Graham z masłem,  szynką, ketchupem. Graham z masłem, plaster sera białego, ogórek zielony, rzodkiewka, sałata, cebulka zielona. Kako na mleku 200ml.
II śniadanie: Legumina z musem owocowym. Paluch kukurydziany. Sok z czarnej porzeczki 100% 100ml.
Obiad: Zupa Grochowa krem na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniaczkami

w kostkę

,  kiełbasą, majerankiem, natką pietruszki i kopru 200ml. Ryż z polewą jogurtowo - owocową. Owoc………………………… Kompot wieloowocowy 200ml.



PONIEDZIAŁEK 11.12.2017 (WIGILIA)

I śniadanie: Chleb Graham z pastą z tuńczyka. Chleb graham z masłem, jajo, ser żółty, sałata, ketchup. Herbata z cytryną 200ml. ½ mandarynki
II śniadanie: ½ bułeczki maślanej wigilijnej. Winogron. Sok jabłkowy 100% 100ml.
Obiad: Zupa Barszczyk wigilijny na wywarze mięsno -warzywnym z makaronem łazanki, natka pietruszki i kopru 200ml Filet z Ryby Dorsz w panierce ziołowej. Surówka Wigilijna Ziemniaki, ogórek kiszony, cebula, majonez. ½ mandarynki. Kompot z jabłek i cynamonu 200ml.