Jadłospis





Woda mineralna N/G BEZ OGRANICZEŃ

DANE

11 06 2018

12 06 2018

13 06 2018

 ISN

Musli na mleku z płatkami cynamonowymi. Baton
z masłem, mus owocowy. Graham z masłem, serek waniliowy. Morele.

Kiełbaski drobiowe 95% mięsa na gorąco (35g). Baton z masłem. Graham, masło, ogórek zielony, papryka, rzodkiewka, jajo. Herbata z cytryną (200ml).

Graham z masłem, szynka, sałata. Keczup. Graham z masłem, jajo, ser żółty, ogórek małosolny, pomidor, sałata, cebulka zielona. Truskawki. Herbata z cytryną.

 IISN

Marchew tarta z gruszką, jogurt naturalny. 1/3 rogala maślanego. Napar z herbaty owocowej (200ml).

Deser malinowy na mleku musem morelowym. Andruty.
Napar z herbaty wieloowocowej (200ml).

Koktajl mleczny na bazie jogurtu naturalnego, brzoskwini i ananasa. Paluch kukurydziany. Napar z herbaty owocowej (200ml).

 OB

Zupa Brokułowi (krem) na wywarze mięsno warzywnym z lanymi kluseczkami, zabielana śmietaną. Kotlet mięsno- ryżowy. Sos pomidorowy (60ml). Ziemniaki młode z koperkiem 140g). Kompot wieloowocowy (200ml).

Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno- warzywnym z ziemniakami (krem) natką pietruszki i kopru zabielana śmietaną (200ml). Knedle z truskawkami olane sklarowanym masłem posypane cukrem pudrem. 1/3 banana. Kompot wieloowocowy (200ml).

Zupa Pomidorowa ze świeżych pomidorów na wywarze mięsno- warzywnym z ryżem zabielana śmietaną z natką pietruszki i kopru. Filet z ryby „Miruna” w panierce ziołowej. Ziemniaki z koperkiem (140g). Zestaw surówek : I „Mizeria” (40g), II „Motylek” (40g). Kompot wieloowocowy (200ml).

*zastrzega się prawo do  zmian w jadłospisie tygodniowym

* *Wywary do zup  na bazie    : mięso / kurczak, indyk , żeberka / świeże warzywa :marchew, pietruszka zielona ,seler, por ,pietruszka korzeń , koper.  *** Naturalne przyprawy bez dodatku soli / pieprz ,majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, bazylia ,susz warzywny do zup i sałatek , tymianek, oregano. 


Jadłospis

Woda mineralna N/G BEZ OGRANICZEŃ

DANE

14 06 2018

15 06 2018

 ISN

Baton z pasztetem sojowym, ogórek małosolny. Graham z masłem, sałata, szynka, rzodkiewka, ogórek zielony, cebulka zielona. Kakao na mleku (200ml).

Graham z pastą z makreli wędzonej. Graham z masłem, jajo, pomidor, ser żółty, sałata, cebulka zielona. Kawa na mleku (200ml).

 IISN

Deser na bazie mleka, manny pod malinową chmurką. Andruty. Napar z herbaty wieloowocowej (200ml).

Deser cytrynowy z tartymi jabłkami. Paluch kukurydziany. Sok 100% (100ml).

 OB

Zupa Krupnik na wywarze mięsno- warzywnym z kaszą jaglaną, z natką pietruszki i kopru (200ml). Gulasz wieprzowo- wołowy (80g).
Młode ziemniaki z koperkiem (140g) . Zestaw surówek: I Buraczki na ciepło (40g), II Seler, jabłko, jogurt (40g) . Kompot wieloowocowy (200ml).

Zupa Zalewajka na wywarze mięsno- warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki i kopru, zabielana śmietaną (200ml). Makaron Lubella z białym serem, sklarowanym masłem posypany cukrem trzcinowym. Winogron. Kompot wieloowocowy (200ml).

*zastrzega się prawo do  zmian w jadłospisie tygodniowym

* *Wywary do zup  na bazie    : mięso / kurczak, indyk , żeberka / świeże warzywa :marchew, pietruszka zielona ,seler, por ,pietruszka korzeń , koper.  *** Naturalne przyprawy bez dodatku soli / pieprz ,majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma, bazylia ,susz warzywny do zup i sałatek , tymianek, oregano.